design folio

House Husaro by Tham & Videgard Arkitekter

Franky March - Friday, April 01, 2016

This summer home in Stockholm by Tham & Videgard Arkitekter flaunts floor to ceiling windows, a pitched roof and a dreamlike forest aspect, all made from natural materials. Reminiscent of a classic Nordic cabin, this structure is differentiated by materiality, form, scale and detailing that elevate this home to a whole new level. 

Via Yellowtrace 

Laurentian Ski Chalet by Robitaille.Curtis

Deborah Raj - Friday, April 01, 2016

Located in Lac Archambault in Quebec, Canada, this residential project designed by Robitaille.Curtis was completed in 2016. The modern ski chalet was created for the perfect family retreat on the steep slope of former ski hill Mont Jasper not far from the village of Saint-Donat. At an elevation of 2,435 feet, the site is among some of the highest residential buildings in the area, surround by dense spruce, maple, beech and birch trees, with a panoramic view of the land. 

Hoshi Collection by Tom Skeehan for Stylecraft

Franky March - Thursday, March 31, 2016

An emerging Australian designer, Tom Skeehan specialises in commercial furniture and addition objects for the home, winning esteemed prizes such as Quantas Spirit of Youth Awards and the Design Institute of Australia Graduate of the Year award. His first range for Stylecraft — the Hoshi Lounge collection — draws influence from Japanese culture and design, with a tubular blonde timber frame (or Japanese Black Walnut), where the seat can be either made from upholstered leather or other specified fabrics. The Hoshi Lounge collection consists of an armchair, lounge and bench. 

Via Yellowtrace

Tel Aviv Apartment by Toledano + Architects

Madeline Saxton-Beer - Wednesday, March 30, 2016

This recently renovated two level duplex by Toledano + Architects features an amazing steel staircase supported by suspended steel rods serving as the apartment's focal point. Redesigned to suit the needs of a young family, "the main challenge was to combine privacy between quiet parents' and children's areas, and big spacious and modular living spaces that would encourage get-togethers".

Via Yellowtrace

s-Hertogenbosch home by E V A architecten

Franky March - Wednesday, March 30, 2016

What was an old office block in 's-Hertogenbosch, The Netherlands, is now bright and airy home designed by E V A architecten. The home was created as one large space, where daylight only could enter through the front and rare of the building. White walls, windows and sky lights encourage light into the space, while steel black frames add a strong industrial accent making the home feel slick and contemporary. 

Via Contemporist 

True Apartment by SVOYA Studio

Deborah Raj - Wednesday, March 30, 2016

Designed to offer a sanctuary amidst the bustling metropolis, SVOYA Studio's adhered to the owner's primary request -- to create an 'honest' atmosphere by using natural materials. Wooden tiles were brought in from the Carpathian Mountains while the ceramic tiles in the lobby were procured from local potters. 

L’Appartement by Rue Monsieur Paris

Deborah Raj - Monday, March 28, 2016

L'Appartement is a space in Paris designed by Marjan Denkov, Art Director of French furniture company Rue Monsieur Paris to create the idea the ideal showcase for their creations. It's a space where stark monochrome meets opulent accents to complement the stunning vistas of the Seine and nearby Eiffel Tower. Via Design Father.

Oi Bike Bells by KNOG

Deborah Raj - Friday, March 25, 2016

The Oi bicycle bell is further evidence of the Australian company Knog's dedication to reimagining the bike bell for the 21st century. Replacing the age-old, dome-shaped bell is the discreet addition that will seamlessly blend into your handlebar. Better yet, the bell doesn't just play a single note, it plays a chord in several pitch tones to ensure you're heard on the road. 

Restored Barn by Liddicoat & Goldhill

Madeline Saxton-Beer - Thursday, March 24, 2016

Set in the picturesque landscape of southeast England, this ancient farm barn has been exquisitely transformed into a handsome living space by British firm Liddicoat & Goldhill. The owners of the 18th century threshing building are avid collectors of reclaimed architectural artifacts, giving the architects inspiration to approach the project from a new angle creating a structure that is equal parts home and gallery. The original barn doors have been replaced by two massive rotating windows that allow the interior to extend outside, covered and shaded by a custom awning bifold door while a skylight stretching the entire length of the roof ensures constant natural light is allowed into the open living areas. 

Via Designboom.

Tivoli Terrace Renovation by LAVA director Chris Bosse

Franky March - Wednesday, March 23, 2016

Director of design company LAVA, Chris Bosse, has designed and renovated his own Paddington, Sydney townhouse. Narrow dimensions, heritage restrictions and limited light made the project a difficult one, however Bosse was able to transform the space into a breezy, modern, open living, and light filled home. Lacquered white surfaces reflect light, while wide timber floorboards laid throughout the ground floor streamline the dining, kitchen and living area, making it feel larger. 

Via Yellowtrace